ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premierul Ungariei vine la Brașov

Publicat: marți, 18 Iulie 2023 , ora 19.38

Premierul Ungariei Viktor Orban va ateriza mâine după-amiază pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, pentru a merge apoi spre Băile Tușnad, la Universitatea de Vară, unde va susține o prelegere.

„Suntem onorați, avem o vizită importantă. Premierul Viktor Orban va veni din Ungaria cu un avion privat. Zborul este programat după ora 15.“, a declarat directorul Aeroportului, Alexandru Anghel. 

Președintele executiv al Consiliului Național Maghiar din Transilvania și responsabil cu programul politic al taberei de la Băile Tușnad, Sandor Krisztina, a precizat că prelegerea susținută de premierul ungar se numără printre punctele stabile din programul evenimentului. Ea a precizat că motto-ul din acest an al Universității de Vară de la Băile Tușnad este "Timpul păcii" și are legătură cu războiul din vecinătate. 

„Prelegerile și discuțiile acestei ediții se axează pe tema războiului, pe consecințele acestuia asupra transformărilor sociale și politice din regiune și chiar globale, care sunt legate de acest conflict care are consecințe asupra tuturor.“, spune Sandor Krisztina.

La fel ca în fiecare an, în programul Universității de Vară este inclusă tradiționala masă rotundă la care participă liderii diferitelor asociații și partide politice din Bazinul Carpatic ce îi reprezintă pe maghiarii din țările din vecinătate.
Camelia Vlad