ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul iese din competiția pentru titlul de capitală verde europeană

Publicat: joi, 20 Iulie 2023 , ora 15.27

Graz, Guimaraes, Vilnius sunt cele trei orașe, din totalul celor 10 intrate în semifinală, care au intrat acum în finală, au anunțat organizatorii.

Brașovul nu a îndeplinit toate condițiile solicitate de către Comisia Europeană, dar edilii au anunțat deja că drumul Brașovului spre titlul de «Capitală Verde Europeană» nu se oprește aici, ci abia începe.

Câștigătorul competiției pentru titlul de capitală verde europeană va fi anunțat în 5 octombrie, în cadrul unei ceremonii festive la Tallinn, actuala Capitală Verde Europeană.

Câștigătorul va primi un premiu financiar de 600.000 euro pentru a implementa acțiuni cheie în șase domenii, respectiv deșeuri, apă, calitatea aerului, zgomot, biodiversitate și sol. De asemenea, câștigătorul se vor alătura celor 15 orașe deja premiate la categoria "Green Capital", titlu ce se acordă începând din anul 2010.

Adina Chirvasă