ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Varianta alternativă la DN1, spre Brașov, pe Valea Doftanei, ar putea fi finalizată în iarna anului 2025, conform ministrului Adrian Veștea

Publicat: duminică, 23 Iulie 2023 , ora 11.13

Varianta alternativă la DN1, spre Brașov, pe Valea Doftanei, ar putea fi finalizată în iarna anului 2025, potrivit ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea.

Într-un interviu acordat unui post de televiziune (Prima TV), oficialul a afirmat că firma care a câștigat licitația pentru realizarea acestui proiect este una serioasă și că speră ca în toamna acestui an să fie dat ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul de infrastructură rutieră de la Câmpina spre Brașov pe ruta Valea Doftanei- Brădet - Săcele ocolește stațiunile de pe Valea Prahovei. Este un proiect în valoare de peste 400 de milioane de lei, derulat prin Compania Națională de Investiții.

Ministrul Adrian Veștea a precizat că, după finalizarea procedurii de licitație, proiectul drumului alternativă la DN 1 a intrat în stadiul de implementare, iar în această perioadă se lucrează la proiectul tehnic.

În această toamnă ar urma să fie dat ordinul pentru organizarea de șantier și pentru începerea lucrărilor - care ar putea fi încheiate în următorii doi ani, spre finalul anului 2025. Totodată, oficialul de la Dezvoltare consideră că factorii de decizie din prezent au datoria de a începe implementarea proiectului autostrăzii București - Brașov, despre care se vorbește de aproape două decenii.

Lucrările de pe Valea Doftanei vizează o porțiune de aproximativ 25 de kilometri. Drumul județean DJ 102I pornește din localitatea Câmpina, trece prin Plaiul Câmpinei - Lunca Mare - Seciuri - Teșila - Trăisteni, ajunge la limita administrativă a județului Brașov și se leagă cu DN1A la Șanțuri.
Camelia Vlad