ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amenzi de aproape 150.000 de lei de la ITM, în iulie

Publicat: luni, 7 August 2023 , ora 12.03

ITM Brașov a dat amenzi de aproape 150.000 de lei în luna iulie.

Mai exact, au fost aplicate sancțiuni totale de 147.500 de lei, pentru neregulile constatate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Pentru a depista munca „la negru” inspectorii au efectuat 157 de controale.

În urma acestor verificări au fost depistate 9 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, pentru 5 angajatori.

Aceștia din urmă au fost amendați cu 20.000 de lei.

„Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității, a fost sancționat un angajator, identificându-se 1 persoană care presta activitate fără forme legale de angajare. S-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei. Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității au fost sancționați 2 angajatori identificându-se 2 persoane în această situație, aplicându-se 2 avertismente scrise”, a precizat inspectorul șef adjunct al ITM Brașov, Dan Suciu.

Pentru celelalte nereguli depistate în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 60.500 lei.

Tot în luna iulie, în domeniul securității și sănătății în muncă inspectorii au efectuat 93 controale, în urma cărora au fost sancționați 37 angajatori, cu amenzi în valoare totală de 58.000 lei.

Sursa foto: arhivă / ITM Brașov

Radio România Brașov FM