ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ceremonialul militar și religios de la Crucea Caraiman a fost reprogramat pentru duminică

Publicat: sâmbătă, 16 Septembrie 2023 , ora 18.03

Ceremonialul militar și religios de la Crucea Caraiman a fost reprogramat din cauza condițiilor meteorologice, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Astfel, ceremonia militară și religioasă de omagiere a eroilor neamului românesc, care era planificată a se desfășura astăzi, la Monumentul Crucea Caraiman, a fost reprogramat pentru duminică, 17 septembrie, începând cu ora 11.30.

Evenimentul este organizat pentru a aduce un pios omagiu eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru unitatea tuturor românilor, precum și cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului și a 10 ani de la înscrierea acestuia în Cartea Recordurilor.

În anul 2013, Crucea Eroilor Neamului de pe vârful Caraiman a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. Recordul a fost omologat la 14 august.

Sursa info: AGERPRES

Radio România Brașov FM