ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Secția de Oncologie a Spitalului Județean, mutată la Spitalul Astra

Publicat: luni, 18 Septembrie 2023 , ora 12.55
Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov va fi mutată din pavilionul Mârzescu la Spitalul Astra, după ce clădirea va fi reparată și reamenajată.

Secția de Nefrologie și Dializă va fi relocată în pavilionul Tractorul.

„Lucrăm intens să găsim o soluție de reamenajare și de acoperire a reparațiilor necesare, pentru că trebuie să mutăm Secția de Oncologie și vrem ca oamenii, când se vor muta, să fie într-o secție refăcută, cu un design nou, sper eu, și cu niște propuneri noi de colaborare, inclusiv pentru aparținători, iar compartimentele de Nefrologie și Dializă trebuie să le mutăm la Tractorul, unde și acolo sunt necesare niște lucrări care, sper eu, să le putem face până la sfârșitul anului”, a spus  managerul Spitalului Județean, Emil Mailat.

Conducerea Spitalului Județean Brașov vrea să implice și comunitatea în acest proiect de reamenajare:

“Suntem în discuții cu o parte importantă din comunitate, să fie alături de noi, chiar și cu un sfat. Orice mână de ajutor va fi binevenită și noi o susținem. Sperăm să putem găsi și niște fonduri. Suntem în discuții inclusiv la nivel național cu o fundație importantă, căreia nu îi pot da deocamdată numele, până nu avem totul concretizat, dar care a arătat deschidere pentru a ne ajuta. Sper să putem găsi fonduri cât mai repede din comunitate, iar suplimentar vor veni și de la Consiliul Județean care întotdeauna a fost de ajutor”, a adăugat  Emil Mailat.

În prezent, la Spitalul Astra sunt 153 paturi pentru secțiile de Recuperare, Reumatologie, Cardiologie, Endocrinologie și Medicina muncii.

După modificarea structurii, în curs de aprobare de către Ministerul Sănătății, Reumatologia și Endocronologia vor fi mutate la Spitalul Tractorul, iar Oncologia va funcționa la Astra, cu 30 paturi pentru cei internați, alte 14 fiind prevăzute pentru tratamente în regim de spitalizare de zi.
Camelia Vlad