ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașoveanul Radu Hossu, decorat de președintele Ucrainei

Publicat: joi, 28 Septembrie 2023 , ora 18.55

Brașoveanul Radu Hossu a fost decorat cu Ordinul de Merit gradul III, de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky pentru sprijinul oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

Hossu urmează să primească distincția și oficial, de la șeful de stat ucrainean. Potrivit decretului semnat de Zelensky, distincția este pentru "o contribuție personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei, popularizarea statului ucrainean în lume".

Radu Hossu este cel care a semnat Rezumatele de Noapte, începute din 26 februarie 2022, ce sintetizau informațiile privind războiul din Ucraina.

Este singurul civil român decorat de șeful statului ucrainean.

"Distincția primită din partea președintelui Zelenski este o mare onoare pentru mine și, de fapt, în realitate, este o recunoaștere a susținerii poporului român față de Ucraina, pentru în spatele meu sunt zeci de mii de oameni care m-au susținut și au susținut demersul meu printr-un like, printr-un share pe facebook, prin a vorbi cu prietenii lor, care într-un final au ajuns doneze și astfel ajungem la o sumă de peste 600.000 euro care s-a transformat în produse și echipamente care au ajutat la salvarea a mii de vieți", ne-a transmis Radu Hossu.

Din august 2022 a început strângerile de fonduri pentru a ajuta civilii și militarii Forțelor Armate ale Ucrainei, fiind cumpărate alimente, ba chiar și echipamente care să asigure electricitate sau căldură. Tot din donațiile celor care au răspuns apelului lui Radu Hossu a fost amenajat Complexul Medical Oleg Gubal, deschis de curând.

Adina Chirvasă