ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Șapte clădiri istorice ar putea intra în acest an în programul de reabilitare

Publicat: vineri, 29 Septembrie 2023 , ora 8.34

7 clădiri din zona istorică a municipiului Brașov ar putea intra în acest an în programul de cofinanțare al municipalității pentru reabilitarea fațadelor.

Acest lucru va fi posibil doar după ce aleșii locali vor aproba hotărâri în acest sens, în ședința de plen.

Alte 70 de clădiri sunt în diverse etape de elaborare a documentațiilor necesare, iar estimarea este că ele ar putea intra în cofinanțare în următorul an.

Până în prezent, doar 7 clădiri din zona istorică au beneficiat de acest program. Situația programului de reabilitate a clădirilor din zona istorică a orașului a fost prezentată, joi, în ședința de plen a Consiliului Local Brașov de către Kristina Creoșteanu, directorul Fundației Monumentelor Istorice, aflată în subordinea municipalității brașovene.

Reamintim că potrivit unei hotărâri de consiliu local, aprobată, proprietarii care nu-și îngrijesc fațadele caselor, vor fi supraimpozitați chiar și cu 500%.

Adina Chirvasă