ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Caravana pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge la Brașov

Publicat: marți, 10 Octombrie 2023 , ora 10.13

La sfârșitul acestei săptămâni, „Caravana pentru screeningul cancerului de col uterin” va fi la Brașov, mai exact la centrul comercial din cartierul Tractorul.

Astfel, femeile cu vârsta între 24-64 de ani își pot face gratuit testarea gratuită Babeș - Papanicolau și HPV. 

Programul caravanei se întinde pe două zile, respectiv în data de 14 octombrie se fac testări în intervalul orar 11.00 - 19.00, în timp ce duminică, 15 octombrie, testări se fac între orele 09.00-15.00.

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeș - Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, și testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin. 

Printre serviciile medicale oferite gratuit se numără consult de specialitate, testare Babeș Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social și psihologic.

Proiectul face parte din „Programul de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”.

Sursa foto: Facebook / Prev HPV - regiunea Centru 


Ruxandra Stoica