ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Suspecți reținuți pentru că ar fi dat foc unei mașini

Publicat: sâmbătă, 21 Octombrie 2023 , ora 18.54

Doi bărbați au fost reținuți după ce în urmă cu o săptămână ar fi dat foc unei mașini.

Pe 15 octombrie, seara, un autovehicul parcat pe o stradă din municipiul Brașov a luat foc. La fața locului au sosit pompierii care au reușit să stingă incendiul, însă anumite aspecte li s-au părut suspecte.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent șef principal Daniel Zontea, ne-a oferit detalii:

"Incendiul semnalat a fost lichidat de către pompieri, aceștia stabilind faptul locul focarului a fost parte din față a autoturismului, iar sursa probabilă de aprindere ar fi fost o flacără, întrucât primul material care s-a aprins a fost benzina. Față de primele ipoteze stabilite, polițiștii au întreprins activități operative care au dus la identificarea persoanelor bănuite de producere a incendiului și au stabilit că, la aceeași dată, doi bărbați, de 42, respectiv 56 de ani, ar fi provocat distrugere autoturismului prin incendiere".

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, după care suspectul în vârstă de 56 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei judecătorului de drepturi și libertăți. Cei doi sunt cercetați pentru "distrugere și complicitate la distrugere".

Cel puțin deocamdată, polițiștii nu au precizat dacă a fost vorba de un act întâmplător sau de o acțiune premeditată.

Sorin Țîrcă