ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Analize gratuite pentru asimptomaticii de peste 40 de ani

Publicat: sâmbătă, 21 Octombrie 2023 , ora 20.12

Casa de Asigurări de Sănătate oferă un program pentru persoanele asimptomatice care au peste 40 de ani.

Pentru această categorie de vârstă se decontează până la trei consultații pe an, ce pot fi acordate într-un interval de maxim șase luni consecutive.

Despre ce fel de consultații este vorba a explicat directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov, Ancuța Daisa:

"Pentru această categorie de vârstă se decontează (...) pentru: evaluarea și monitorizarea stilului de viață, evaluarea riscului cardiovascular, evaluarea riscului oncologic, evaluarea riscului de boală cronică de rinichi, evaluarea riscului privind sănătatea mintală, evaluarea riscului privind sănătatea reproducerii și evaluarea riscului de melanom malign".

Acești asigurați care au factor de risc modificabil beneficiază anual de analize de laborator pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, dacă în anul în care se acordă consultații preventive de evaluare a riscului individual nu au efectuat deja aceste investigații.

"Investigațiile care se recomandă sunt: hemoleucogramă completă, VSH, glicemie, colesterol seric total, LDL colesterol, creatinină serică cu determinare a ratei de filtrare gromerulară estimată, PSA la bărbați, TGO, TGP, determinarea raportului albumină-creatinină urinară, senologie imagistică la femei, analiză denumită mamografie, examen Babeș-Papanicolau, la 2 ani la femei simptomatice și TSH și FT4, la femei".

Sorin Țîrcă