ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ajutorul de minimis pentru aeroport, abia peste 3 ani

Publicat: joi, 9 Noiembrie 2023 , ora 16.23

Una dintre variantele care ar fi putut ajuta compania Dan Air să rămână la Brașov ar fi fost acordarea unui ajutor de minimis.

La Bacău, acolo unde a mutat zborurile cel puțin până în 15 ianuarie, firma brașoveană primește acest ajutor din partea aeroportului.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, explicat de ce Brașovul nu poate acorda acest ajutor prin care operatorii pot identifica noi destinații de zbor:

"Noi nu putem aplica acea schemă decât peste 3 ani de zile. Trebuie ca aeroportul fie matur, se autofinanțeze, respectiv aplică la momentul acesta aeroporturi precum cele din Bacău, din Sibiu, care au alocat 600.000 de de lei de euro, respectiv aproape 2,5 milioane de lei pentru a opera noi destinații. Vom fi și noi în această măsură putem aplica pentru acest ajutor de minimis, repet, după 3 ani de zile".

În schimb, Consiliul Județean acoperă în acestă perioadă o parte din cheltuielile de funcționare ale aeroportului. Aleșii județeni au aprobat o linie de finanțare pentru aceasta, pe o perioadă de trei ani.

"Dacă la începutul anului am mers pe un buget de 27 de milioane de lei, care era la momentul respectiv necesarul pentru buna funcționare a aeroportului, având în vedere a fost deschis doar la data de 15 iunie, noi am alocat sumele necesare bunei funcționări până la acest moment. Noi am alocat pentru aeroport și pentru buna funcționare a tuturor activităților, puțin peste 8 milioane de lei până la acest moment. Asta nu înseamnă la următoarea rectificare, dacă mai identificăm sume de bani și aeroportul are nevoie, nu vom aloca din interiorul acelei sume mari care înseamnă o bună operare pe următorii 3 ani de zile", a adăugat Todorică Șerban.

Reprezentanții Consiliului Concurenței au fost prezenți la Brașov și le-au explicat reprezentanților autorităților locale condițiile în care pot acorda astfel de ajutoare și ce reguli trebuie să respecte atunci când organizează licitații, dar și cum să se ferească de practicile ilegale ale unor firme.

Sorin Țîrcă