ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Producătorii de unt, zahăr și ulei, controlați de Consiliul Concurenței

Publicat: joi, 9 Noiembrie 2023 , ora 19.55
Trei investigații pe piața untului, a zahărului și uleiului de floarea soarelui, la firme din aceste domenii, care este posibil să fi menținut în mod nejustificat ridicat prețul produselor, efectuează Consiliul Concurenței în această perioadă la Brașov.

Vicepreședintele Virgil Pascu și alți reprezentanți ai instituției au venit în orașul nostru cu Caravana Culturii Concurenței și au dezvăluit că aceste controale sunt în desfășurare.

„Inspecții inopinate au avut loc în Brașov, pe piața untului. Este un actor mare pe piața lactatelor din România. Noi am desfășurat inspecțiile inopinate, am strâns informații, am strâns probe, suntem la în proces de evaluare a probelor pe care le-am găsit la fața locului, însă, din punctul nostru de vedere, există o suspiciune, însă operatorii, întreprinderile nu sunt considerate vinovate la acest moment”, a spus Virgil Pascu.

Potrivit vicepreședintelui Virgil Pascu, media în Uniunea Europeană pentru controalele de o mai mare amploare este de trei ani.

Și în cazul Consiliului Concurenței din România vorbim tot despre anchete care durează mai mulți ani de zile, dar și amenzile aplicate sunt pe măsură, de ordinul milioanelor de euro.
Sorin Țîrcă