ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Singurul candidat la postul de manager al Spitalului Județean Brașov, respins

Publicat: luni, 13 Noiembrie 2023 , ora 16.16

Singurul care și-a depus candidatura pentru ocuparea funcției de manager la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a fost actualul manager interimar, Emil Mailat.

În urma susținerii proiectului, în 9 noiembrie, comisia de concurs l-a declarat respins, cu un punctaj de 6.24, în condițiile în care nota minima de trecere este 7.

Juristul Emil Mailat a depus contestație.

“Momentan, nu am un comentariu de referitor la rezultat. Bineînțeles că sunt un pic dezamăgit de faptul că această comisie de evaluare nu a considerat proiectul meu unul câștigător, să spun așa. Sunt optimist că membrii comisiei de contestație vor fi atenți la micile detalii și la subiectul pe care l-am atins”, a spus Emil Mailat.

Emil Mailat consideră că multe din subiectele abordate în proiect sunt în concordanță cu strategia de sănătate publică la nivel național.

„Am identificat faptul că acest spital are nevoie de reconfigurarea sistemului de management a resurselor umane, dar nu la nivel de număr de angajați sau de alte tipuri indicatori, ci raportat la nevoile de bază ale oamenilor, să stabilim care este normarea activității, cum ar trebui să muncim, cum ar trebui să facem lucrurile (…) Iar proiectul făcut de mine, chiar dacă este foarte simplist din acest punct de vedere, se  concentrează de fapt pe două aspecte: pe nevoia de schimbare și pe dialog cu toate părțile (…) Am insistat pe faptul că fazele proiectului trebuie să cuprindă dialogul cu toți angajații, feedback-ul lor, după ce ajungem la un sistem de normare pe care să-l accepte toată lumea, pentru că atunci e mult mai ușor de implementat și, bineînțeles, adaptarea lui continuă la nevoi (…) fișa de post trebuie să plece de la baza legislativă, dar și de la nevoile personalului”, a adăugat Emil Mailat.

Rezultatul contestației este așteptat în 15 noiembrie, conform calendarului cu etapele de concurs.

Camelia Vlad