ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Persoanele din mediile defavorizate pot primi cărți de identitate și fără dovada unei adrese de domiciliu

Publicat: luni, 13 Noiembrie 2023 , ora 17.17
Reprezentanții Asociației Partida Romilor „Pro Europa” și ai organizației Expert Forum s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Prefecturii Brașov, pentru clarificări la legea care permite persoanelor din mediile defavorizate eliberarea cărților de identitate chiar dacă acestea nu pot face dovada unui domiciliu stabil. 

Pentru că un nou act normativ îi va spriji pe cei care până acum puteau obține doar un act de identitate provizoriu, nu unul permanent, reprezentanții celor două asociații au solicitat ajutorul prefectului pentru popularizarea lui în județ.

“Ideea care a reieșit din discuțiile cu reprezentanții celor două organizații a fost necesitatea unei practici unitare la nivelul UAT-urilor din județul Brașov, în această privință. Am manifestat întotdeauna deschidere față de toate demersurile care vin în sprijinul cetățenilor din comunitatea județului Brașov și așa voi proceda și în continuare. De aceea, în primă fază, Instituția Prefectului va face o informare către Direcția Județeană Comunitară de Evidență a Persoanelor Brașov, care coordonează și controlează activitatea serviciilor publice comunitare locale de evidența persoanelor din județ și va solicita un punct de vedere, iar în funcție de acestea, vom stabili următorii pași pe care îi vom parcurge”, a spus prefectul Cătălin Văsii.

Este vorba despre introducerea unui articol de lege care prevede ca, în cazul în care nu pot face dovada adresei de domiciliu, persoanele în cauză se vor înscrie în baza adeverinței eliberate de unitatea administrativ-teritorială, din care rezultă adresa la care se stabilește domiciliul.
Camelia Vlad