ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Percheziții pentru evaziune fiscală cu mașini second hand

Publicat: joi, 16 Noiembrie 2023 , ora 15.43

Polițiști din Dolj, Olt, Ilfov și Brașov au efectuat 15 percheziții domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2017-2023, persoanele bănuite, prin intermediul unor platforme de vânzare online, ar fi desfășurat activități economice cu autoturisme și piese auto second-hand, fără a le declara organelor fiscale.

Astfel, s-ar fi sustras de la plata taxelor datorate bugetului de stat și ar fi obținut venituri totale de aproximativ 3 milioane și jumătate de euro.

Administratorul unei societăți comerciale ar fi depus în conturile societății sume de bani cu titlu de aport propriu sau împrumut, operațiuni prin care banii erau spălați.

Din 2020 până în 2023, societatea a achiziționat imobile în valoare de peste 1,2 milioane de lei și așa s-a creat un lanț economic care dădea aparența de legalitate a banilor rezultați din activitatea infracțională.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri și telefoane mobile, ce ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Cinci persoane au fost duse la sediul IPJ Olt, în vederea audierilor.

Sorin Țîrcă