ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Iarna nu va lua pe nepregătite DRDP Brașov, susține directorul instituției

Publicat: joi, 16 Noiembrie 2023 , ora 16.13

Iarna nu va lua pe nepregătite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov. Cel puțin așa susține directorul instituției, Tudor Duțu.

În cele 11 baze de pe drumurile naționale din județul Brașov sunt pregătite peste 30 de utilaje de deszăpezire, 8.000 tone de sare și 360 tone de clorură de calciu, soluție care va fi folosită la temperaturi foarte scăzute, sub - 7 grade Celsius.

“Sfătuim participanții la trafic să asculte recomandările meteorologilor, să asculte recomandările noastre, să nu se aventureze pe drumurile naționale fără autovehicule pregătite pentru condiții de iarnă. Asta înseamnă, pe lângă anvelopele obligatorii prin lege, și un stoc de carburant suficient pentru o situație neprevăzută, ștergătoare în condiții de funcționare optime, pentru că, după cum vedem, în ultimii ani există din ce în ce mai multe situații meteorologice extreme, care nu ne iau prin surprindere, de care știm, dar care afectează foarte mult bunul mers sau buna desfășurare a acțiunilor de deszăpezire, sens în care suntem pregătiți să acționăm în momentul în care va fi nevoie”, a spus Tudor Duțu.

Reamintim că meteorologii au anunțat ninsori în perioada următoare, mai ales în zonele montane.

Camelia Vlad