ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bani pentru dotarea și dezvoltarea școlilor de învățământ dual, profesional și agricol din țară

Publicat: vineri, 17 Noiembrie 2023 , ora 14.21
Bani pentru dotarea și dezvoltarea școlilor de învățământ dual, profesional și tehnic și agricol din țară. Este vorba despre mai multe zeci de milioane ce sunt pregătite pentru aceste unități, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, aflat astăzi la Brașov, la cea de-a doua ediție a conferinței Edu Dual, dedicată dezvoltării învățământului profesional dual în România.

„Avem asigurate fonduri pentru echiparea laboratoarelor de informatică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, circa 16 milioane de euro; încă 90 de milioane de euro pentru dotarea atelierelor de practică și laboratoarelor, o mai veche dorință a liceelor tehnologice. Și nu în ultimul rând, dacă ne referim strict la o categorie importantă de licee, liceele agricole din România, avem o axă de finanțare și pentru acestea, pentru transformarea lor în adevărate centre de profesionalizare. Și aici avem 43 de milioane de euro alocați, pentru dezvoltarea acestor licee”, a spus secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion.

La a doua ediție a conferinței Edu Dual sunt prezenți 200 de participanți, inclusiv reprezentanți ai Consorțiilor pentru învățământ dual, care vor implementa proiectele de construire a campusurilor duale, finanțate prin PNRR.

Invitați speciali sunt specialiști din țări în care învățământul în sistem dual este foarte dezvoltat, respectiv Elveția și Germania.
Adina Chirvasă