ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Parada cârnaților va avea loc, în acest weekend, la castelul Mikes din județul Covasna

Publicat: miercuri, 22 Noiembrie 2023 , ora 16.01

17 echipe de bucătari profesioniști și amatori și-au anunțat, până acum, participarea la cea de-a 18-a ediție a Paradei cârnaților, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la castelul Mikes, din localitatea Zăbala, potrivit Agerpres.

Organizatorii au precizat că cei care doresc să ia parte la acest concurs gastronomic se mai pot înscrie până miercuri, 22 noiembrie, inclusiv.

Taxa de participare este de 600 de lei de echipă, care poate fi compusă din 5 concurenți și 3 suporteri, în sumă fiind incluse 10 kg carne și 15 metri de mațe de porc pentru prepararea cârnaților.

"Noutatea este că anul acesta festivalul va avea loc la Zăbala și nu la Sfântu Gheorghe, cum a fost până acum. Va fi organizat într-un hambar, care este un loc mai apropiat de tradiții decât o sală de sport (...) Parada cârnaților este cel mai vechi festival gastronomic din județul Covasna și ne-am implicat în organizare, chiar dacă nu vom avea niciun profit financiar, pentru că vrem să se păstreze tradițiile specifice sărbătorilor de iarnă. De altfel, noi am participat și în alți ani la acest eveniment, fie în calitate de spectatori, fie de concurenți", a declarat Albert Zoltan, reprezentantul Zabola Estate.

Deschiderea oficială a Paradei cârnaților va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, iar concurenții vor avea la dispoziție trei ore pentru prepararea produselor pe care le vor preda juriului.

Membrii juriului vor puncta nu doar gustul și aspectul cârnaților, ci și cea mai veselă și mai elegantă echipă, cele mai inedite decorațiuni, precum și cea mai autentică și cele mai originale rețete, iar festivitatea de premiere va începe la ora 16,30.

Cea de-a 18-a ediție a Paradei cârnaților este organizată de Ordinul Cavaleresc al Preparatorilor în Aer Liber , ASIMCOV, Visit Covasna, Fundația Roy-Chowdhury Mikes, Zabola Estate Transylvania și Asociației Pro Zabola.

Prima ediție a Paradei Cârnaților a avut loc în anul 2017, după modelul "Csabai Kolbaszfesztival" din Bekescsaba, Ungaria și s-a desfășurat timp de mai mulți ani în paralel cu Festivalul verzei.

Marian STOICA