ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

VIDEO Minor forțat să lucreze la o stână din județul Brașov și să abandoneze școala! 5 percheziții au loc în județul Brașov, într-un dosar de trafic de minori

Publicat: joi, 23 Noiembrie 2023 , ora 13.04

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, efectuează, astăzi, 5 percheziții domiciliare, în județul Brașov, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului,  împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu, complicitate la trafic de minori și complicitate la rele tratamente aplicate minorului.

Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu vara anului 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale și la diferite intervale de timp, una dintre persoanele cercetate ar fi transportat și adăpostit în două așezări păstorești (stâne), situate în județul Brașov, o persoană vătămată minoră, de 13 ani, în scopul exploatării acesteia, prin supunerea la muncă și prestarea unor servicii.

Astfel, prin abuz de autoritate conferită de notorietatea pe care o ar fi avut-o bărbatul, în cadrul comunității rurale și a situației financiare bune, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore, care ar fi provenit dintr-o familie cu o situație materială precară și cu un nivel de instrucție scăzut, ar fi oferit diferite sume de bani părinților minorului, în schimbul cărora aceștia și-ar fi dat consimțământul ca fiul lor să presteze diferite munci la stânele bărbatului.

Totodată, prin neglijența manifestată în raport de nevoia minorului de a beneficia de serviciile de învățământ general obligatoriu asigurate de stat, cele două persoane cercetate ar fi împiedicat minorul să urmeze cursurile școlare după absolvirea a trei clase, punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a acestuia.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursă: Poliția Brașov
Marian STOICA