ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Cum respiră pământul”, cea mai nouă expoziție de la Galeria9

Publicat: luni, 27 Noiembrie 2023 , ora 15.33

„Cum respiră pământul” este titlul celei mai noi expoziții pe care o pot vedea brașovenii în spațiul Galeriei 9, din Teatrul „Sică Alexandrescu”.

20 de instantanee surprinse de Dan Mihalcea ne prezintă în diverse anotimpuri Vulcanii Noroioși, din Buzău, așa cum i-a văzut autorul în urmă cu 10 ani.

„Am fost întrebat de multe ori care este secretul fotografiei reușite. Fotografia reușită este atunci când ai întotdeauna camera foto la tine. Am fost de patru ori la Vulcanii Noroioși, în decursul a doi ani. De fiecare dată, mie, Vulcanii Noroioși mi s-au dezvăluit altfel. Pentru că, iată, Vulcanii Noroioși primăvara și vara devreme, fiind foarte multă apă în sol, sunt foarte fluizi. La sfârșitul verii, către toamnă, când este secetă, vulcanii devin foarte vâscoși, seacă. Și ei sunt de fiecare dată altfel, întrucât ceea ce rupe din adâncurile pământului se așează deasupra și tot timpul există o prefacere”, a explicat Dan Mihalcea.

Vernisajul a fost realizat și cu sprijinul celor de la Uniunea Scriitorilor din România, filiala Brașov.

„Este o expoziție prin care constatăm poetic că pământul «vorbește» «bolborosește», ne spune lucruri. E important să ne ascuțim auzul, să ieșim puțin din nebunia lumii și să vedem puțin ce ne-ar spune Gaia/Geea”, a spus scriitorul Laurențiu Tudor.

Expoziția rămâne deschisă publicului până în 17 decembrie.

Adina Chirvasă