ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri sportive Înapoi

Reluarea antrenamentelor sportivilor se va face în patru faze, a spus ministrul Ionuț Stroe

Publicat: miercuri, 6 Mai 2020 , ora 10.44

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că reluarea antrenamentelor sportivilor se va face în patru faze dar doar în regim izolat, odată cu modifcările ce vor fi aduse de trecerea din starea de urgență în starea de alertă.


El a precizat că toate condițiile privind reluarea antrenamentelor sportivilor profesioniști sunt cuprinse într-un ordin comun al ministerelor Sportului și Sănătății.


Astfel sportivii care își vor relua antrenamentele se vor pregăti numai în regim izolat și fiecare participant la programul de cantonament va trebui să-și asume sub semnătură că va respecta cu strictețe regulile descrise în acest ordin comun.


Ministrul a mai subliniat că încă nu se poate vorbi despre reluarea competițiilor, ci exclusiv de faza de pregătire, asta în contextul în care Federația Română de Handbal a votat reluarea întrecerii interne la mijlocul lunii iunie; în același timp, FRH a mai menționat că o decizie finală se va lua la 18 mai.Cele mai iportante reguli pe care sportivii și cluburile trebuie să îndeplinească conform noului ordin comun sunt:


Fiecare club care dorește să înceapă antrenamentele trebuie să dispună de o bază proprie sau uz exclusiv, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri sau săli de antrenament.


Sportivii vor sta 14 zile în izolare totală, iar la ieșire vor trebui testați. Doar cei care au rezultatul negativ și nu prezintă simptome vor fi admiși în bazele de cantonament desemnate.


Sportivii vor trebui să stea într-un regim închis și să-și desfășoare întreaga activitate în condiții controlate.


Baza sportivă are nevoie de personal administrativ izolat prin rotație în ture minime de 14 zile.


În interiorul bazei sportive vor exista măsuri clare pentru terenuri, vestiare, bucătărie și zonele medicale.


Trebuie asigurate toate echipamentele de protecție, dar și spații pentru cei suspecți de Covid-19.


Sportivii nu mai pot părăsi cantonamentele.


Fiecare participant va trebui să-și asume sub semnătură că va respecta toate regulile.

Adrian Susanu