ACUM:
8.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Guvernul demis propune creșterea salariului minim pe țară cu aproximativ 100 de lei

Publicat: joi, 24 Octombrie 2019 , ora 8.48

Pe fondul negocierilor pentru formarea unui nou executiv, guvernul demis propune creșterea salariului minim pe țară cu aproximativ 100 de lei, de la începutul anului viitor.

Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern în acest sens.

Documentul postat pe site-ul Ministerului Muncii prevede ca de la 1 ianuarie 2020 salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată să fie de 2.262 lei lunar, pentru un program normal de lucru, de 8 ore pe zi timp de 5 zile pe săptămână.

Persoanele care ocupă de cel puțin un an funcții la care se solicită studii superioare ar urma să primească un salariu minim brut garantat de 2.620 lei lunar. Asta înseamnă că suma netă care va ajunge în buzunarele salariaților este de aproximativ 100 de lei, respectiv 200 de lei, în plus, pentru cei cu studii superioare.

Ministerul Muncii susține că impactul macroeconomic a fost inclus în prognoza de primăvară din acest an, care stă la baza proiectării veniturilor bugetare pentru anul 2020.

După anunțarea acestei inițiative, premierul desemnat Ludovic Orban a susținut că guvernul demis nu poate adopta decizii privind stabilirea salariului minim și chiar a ironizat cabinetul Dăncilă afirmând că "mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei".

Radio România Brașov FM