ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din actualitate Înapoi

113 - Serviciu de urgență pentru persoanele cu deficiențe de auz

Publicat: miercuri, 19 Ianuarie 2022 , ora 13.16
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Persoanele cu deficiențe de auz sau de vorbire pot cere ajutor în situații de urgență printr-un serviciu dedicat, respectiv prin SMS la numărul 113, informează Radio România Actualități.

Pentru a putea folosi acest serviciu gratuit, persoana în cauză trebuie să se înscrie într-o bază de date prin completarea unui formular pe site-ul sts.ro sau printr-o cerere scrisă adresată Serviciului de Telecomunicații Speciale. Astfel, sistemul va identifica în mod automat numărul ca fiind al unei persoane cu deficiențe - după cum a precizat purtătorul de cuvânt al STS, locotenent-colonel Cătălin Chirca.

“Prin serviciul 113, relaționarea cu operatorul STS și dispecerii agențiilor de intervenție se face prin schimburi de mesaje scurte pe numărul de telefon 113, iar dacă apelantul este deja înscris în baza de date, gestionarea urgenței sale se face mult mai rapid și mai eficient, iar acest lucru îi va ajuta pe salvatori se identifice urgența și adresa unde trebuie să ajungă”, a mai spus Cătălin Chirca.

Radio România Actualități