ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Sens unic (continuare)
Apoi:
19.00
Radiojurnal Radio România

Știri din Brașov Înapoi

Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, cea de-a treia probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere

Publicat: miercuri, 22 Iunie 2022 , ora 13.18
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, cea de-a treia probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării. Pentru mulți dintre candidați, aceasta este și ultima de la examenul maturității.

“Am dat la Logică. Subiectul 1 a avut niște exerciții mai greuțe, așa … dar probabil pentru că nu știam eu teoria, dar, în rest, a fost chiar ok. Mi s-a ridicat o piatră de pe inimă”, ne-a spus o absolventă de liceu.

Subiectul de la Logică mi s-a părut foarte ușor. N-am avut dificultate cu niciuna dintre ele și mă bucur că am scăpat de o grijă. Urmează facultatea, dar acum fac o pauză ca să mă decid exact ce să fac”, a declarat o candidată.

A fost parțial ușor pentru mine. M-am pregătit destul de puțin și eu spun că am făcut destul de corect. Acuma aștept să plec la mare”, ne-a spus un absolvent de liceu.

Mi s-a părut foarte ușor subiectul. M-am descurcat bine și sper să-l iau cu notă cât mai mare. La celelalte probe, la Română m-am așteptat să pice «O scrisoare pierdută» și m-am descurcat chiar foarte bine, mai bine decât mă așteptam. La Istorie a fost relativ ușor subiectul, însă am scârțâit ici, colo, dar eu zic că m-am descurcat și o notă de trecere va fi sigur. Mă simt extrem de eliberată”, a precizat altă absolventă.

Joi, vor mai intra în sălile de exmen doar absolvenții de liceu care au studiat în limbile minorităților naționale, pentru a da proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie, iar contestații pot fi făcute în aceeași zi.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Adina Chirvasă