ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alex Harding și Lucian Ban, sâmbătă, la Chamber Jazz

Publicat: marți, 21 Noiembrie 2023 , ora 11.09
Sursa foto: Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov / Orsolya Balint
Sursa foto: Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov / Orsolya Balint
Saxofonistul american Alex Harding și pianistul Lucian Ban revin la Centrul Multicultural al Universității Transilvania în 25 noiembrie, la Chamber Jazz.

Alex Harding este considerat unul dintre cei mai importanți saxofoniști baritoni în jazzul contemporan.

De-a lungul timpului, acesta a colaborat cu o serie de muzicieni și grupuri de prim rang în jazz și a apărut pe înregistrări și concerte cu legende precum Aretha Franklin, Bjork, David Lee Roth sau în musicalul Fela pe Broadway.

Alex Harding și Lucian Ban au colaborat la mai multe proiecte, editând o serie de albume sub nume propriu și susținând sute de concerte.

În 2006, cei doi au fondat Tuba Project, un grup construit in jurul marelui tubist de jazz Bob Stewart, iar în 2009, Alex Harding a apărut pe albumul The Romanian-American Jazz Suite condus de Sam Newsome și Lucian Ban.

“Dark Blue, albumul lor din 2019, lansat și la Centrul Multicultural, este un amalgam unic de compoziții originale și improvizații influențate de tradiția muzicii jazz, a bluesului și a muzicii de cameră europene. De la avant-blues la muzica improvizată, de la balade stranii care evocă muzica lui Ben Webster și a lui Archie Sheep într-un univers alternativ inspirat de Sun Ra, de la duete sofisticate de clarinet bas și pian la un omagiu solo pentru maestrul Hamiet Blueiett, Dark Blue surprinde doi muzicieni care au atins maturitatea artistică și doi prieteni care comunică în limbajul jazzului modern”, au precizat organizatorii Chamber Jazz.

Evenimentul va avea loc la ora 19.00, iar intrarea este liberă.
Radio România Brașov