ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Alimentarea cu energie electrică a Aeroportului Internațional Brașov

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2023 , ora 14.31
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Aeroportul Internațional Brașov este branșat la rețeaua de energie electrică, astfel că și-ar putea începe activitatea aeroportuară la vară, așa cum preconizează autoritățile aeronautice, dar este nevoie de o suplimentare a puterii electrice.

Astfel, Societatea de Distribuție Energie Electrică a lansat, zilele trecute, o licitație publică în acest sens.

Precizările au fost făcute de președintele Consiliului județean Brașov, Adrian Veștea, în cadrul ședinței cu participarea Legislativului județean:

În prezent avem putere, care este în sursa care alimentează Aeroportul de la Brașov, de 1600 de kilowați. Este suficientă pentru funcționare. Este punct de vedere de la Electrica și o să-l primim și în scris. Deci este suficientă pentru funcționarea, în prezent, a aeroportului și pentru începerea tuturor activităților aeroportuare. Organizarea de șantier la care făceați referire a fost valabilă până în luna septembrie 2022, deci nu mai este valabilă și a fost, la vremea respectivă, o putere aprobată de 800 de kilowați. Deci, în prezent, avem 1600 kilowați, iar licitația este pentru un spor de putere, de la 1600 la 3000 de kilowați, pentru viitoarele obiective care se vor realiza în cadrul Aeroportului de la Brașov”.

Declarația vine în urma informațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora Aeroportul din Ghimbav nu ar avea asigurată alimentarea cu energie electrică, astfel încât să fie deschis în 15 iunie.

Camelia Vlad