ACUM:
16.03
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Aproape 900 de brașoveni au fost amendați deja pentru că nu și-au completat formularul de localizare la intrarea în țară

Publicat: miercuri, 12 Ianuarie 2022 , ora 17.49
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Aproape 900 de brașoveni care au intrat în țară în perioada sărbătorilor au fost amendați cu câte 2.000 de lei fiecare, pentru că nu au completat Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF).

Până în data de 12 ianuarie 2022, la nivelul județului Brașov au fost emise un număr de 844 de procese verbale de amendă pentru necompletarea PLF-ului pentru persoane care au intrat în țară, care din diferite motive nu au reușit să îl completeze. În medie, avem aproximativ 130 de amenzi pe zi”, a spus directorul DSP Brașov, Claudia Bularca.

Formularul digital a intrat în vigoare pe 20 decembrie. Acesta poate fi generat electronic și trebuie completat de toate persoanele care intră în țară cu avionul, trenul cu mașina sau pe cale navală. Din nou, reprezentantul DSP Brașov:

„Ca să fie și dânșii în legalitate, dar și noi să nu mai fim nevoiți să emitem amenzi, avem rugămintea să completeze aceste PLF-uri cu 24 de ore înainte de intrarea în țară sau să le completeze măcar când au ajuns la graniță”, a adăugat Claudia Bularca.

Procesul de completare se aseamănă cu cel al certificatului verde digital. El nu trebuie tipărit și va conține pe lângă nume, prenume și datele de contact și țările sau zonele prin care o persoană a călătorit înainte să ajungă în România.

Vezi și: Cum se completează formularul digital de localizare a pasagerilor

Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Camelia Vlad