ACUM:
9.03
Weekend împreună
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Atenție, brașoveni! A început a doua etapă de deratizare a domeniului public, din oraș

Publicat: marți, 14 Septembrie 2021 , ora 15.36
foto: Primăria Brașov
foto: Primăria Brașov

Municipalitatea a demarat cea de a doua campanie de deratizare a domeniului public din Brașov. În următoarea perioadă, 20 de echipe vor amplasa mai multe capcane, în fapt, dispozitive de culoare neagră, în care va fi pusă și substanță raticidă, sub formă de bloc cerat și pastă.

Acestea vor fi repartizate pe întreaga suprafață a municipiului, în locuri bine delimitate cum ar fi: de jur împrejurul blocurilor de locuințe, gardurile vii din fața și din spatele blocurilor, parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, platformele de gunoi etc.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brșov, Sorin Toarcea: "Avem în acest moment montate aproximativ 13.000 de capcane, vor mai fi montate alte 13.000, ceea ce înseamnă că vom acoperi optim tot ceea ce înseamnă municipiul Brașov. În aceste capcane, cele 20 de echipe vor monta substanțe pentru șoareci sau șobolani. Am gândit aceste soluții cu capcane astfel încât să nu existe riscul ca animalele sau copiii să poată ajunge la otravă. Până acum și-au dovedit eficiența și nu am avut probleme din acest punct de vedere"

Totuși, în caz de intoxicare accidentală, antidotul este vitamina K, pe care operatorul care gestionează activitatea de deratizare o va asigura Spitalului Județean de Urgență Brașov, pentru fiecare etapa de deratizare. De asemenea, reprezentanții municipalității fac apel către părinți să supravegheze copii pentru a nu atinge capcanele. La fel, proprietarii de câini sunt rugați să țină patrupedele în lesă.
Adina Chirvasă