ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Au fost pornite instalațiile de producere a zăpezii artificiale în partea superioară a Masivului Postăvaru

Publicat: joi, 25 Noiembrie 2021 , ora 13.54
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Instalațiile de producere a zăpezii artificiale au fost pornite, azi noapte, în partea superioară a Masivului Postăvaru, având în vedere temperaturile negative înregistrate.


Autoritățile au luat această decizie pentru a crea depozitele necesare amenajării pârtiilor.


,,Acestea au funcționat între lacul de acumulare și Vârful Postăvarul. În funcție de temperaturile de săptămâna viitoare – iar acestea se anunță destul de coborâte – vom porni la întreaga capacitate instalațiile și, dacă vremea ne va ajuta, vom începe pregătirea stratului de bază. Deocamdată, zăpada produsă este depozitată”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.


Pregătirile pentru noul sezon sunt finalizate, mai transmit autoritățile. Lacul de acumulare este la capacitate maximă, cele 120 de lăncii și 29 de tunuri fixe și mobile sunt funcționale. De asemenea, au fost montate sistemele de protecție - saltele și garduri fixe – și au fost amplasate sistemele de semnalizare și indicatoarele. Totodată, s-a efectuat revizia mașinilor de amenajat pârtiile, iar toate cele 6 ratracuri sunt funcționale.


Dacă săptămâna viitoare vremea va fi favorabilă, instalațiile de producere a zăpezii artificiale vor putea funcționa la capacitate maximă și se va putea începe pregătirea stratului de bază de pe pârtiile din partea superioară.


Cât despre tarifele instalațiilor de transport pe cablu, discuțiile cu firma care le deține se vor finaliza în perioada următoare, au mai spus reprezentanții municipalității.Radio România Brașov FM