ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Autobuze electrice pe linia 9

Publicat: luni, 23 Noiembrie 2020 , ora 15.02
Sursa foto arhivă / RATBV
Sursa foto arhivă / RATBV

Linia 9, care asigură legătura între Rulmentul și Municipal, este, de acum, electrică. Autobuzele cu indicativul 9 sunt deservite de autobuze moderne, noi și complet nepoluante, după ce RAT Brașov a introdus autovehicule electrice.

RAT a primit și al 17-lea autobuz electric, din Cehia. Acesta este al 7-lea traseu pe care circulă noile autobuze. Până la sfârșitul acestui an RATBV S.A. va recepționa și va pune în circulație încă opt autobuze electrice, astfel că utilizatorii sistemului de transport public de călători din municipiul Brașov vor beneficia de serviciile unui total de 25 de autobuze electrice noi.

De când au fost livrate și date în exploatare, autobuzele electrice SOR au parcurs în municipiul Brașov circa 265.000 de kilometri, ele contribuind atât la scăderea cantității de noxe emise în aer, cât și la creșterea calității serviciului de transport oferit de RATBV.

În cadrul primului contract încheiat de Primăria Municipiului Brașov cu producătorul din Cehia, în valoare de peste 75 de milioane de lei, fără TVA, este prevăzută livrarea a 32 de autobuze electrice, iar în cadrul celui de-al doilea contract, livrarea a încă 20 de autobuze 100% electrice.

Adina Chirvasă