ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autolaboratorul pentru măsurarea calității aerului din Brașov, pus în funcțiune

Publicat: marți, 29 August 2023 , ora 14.01
Sursa foto: APM Brașov
Sursa foto: APM Brașov
Autolaboratorul furnizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, aflat în custodia Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, a fost pus în funcțiune, ieri, în cartierul Triaj, zona stației RAT Brașov.

Sistemul este dotat cu echipamente pentru măsurarea concentrațiilor poluanților în aerul înconjurător, pentru mai multe substanțe chimice poluante, printre care particule în suspensie, dioxid de azot, amoniac și monoxid de carbon.

Până în prezent, nu au fost înregistrate depășiri ale concetrațiilor maxim admisibile  pentru amoniac și hidrogen sulfurat, principalii poluanți generatori de miros, spun reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Brașov.

Pentru că locuitorii din Victoria s-au plâns deseori de unele mirosuri care le creează disconfort, autolaboratorul va fi mutat acolo timp de o săptămână, pentru monitorizarea calității aerului din oraș. Apoi va fi readus în Brașov, pe termen nelimitat, și amplasat în zonele considerate sensibile din punct de vedere olfactiv.
Camelia Vlad