ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Brașoveni în țările calde, de Paște

Publicat: joi, 16 Martie 2023 , ora 17.35
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Mulți brașoveni și-au planificat vacanțe în țările calde în preajma sărbătorii pascale din acest an. În schimb, pentru destinații turistice din România, deși oferta este bogată, interesul a fost scăzut.

“Momentan, noi am avut cereri pentru Turcia, Spania, Egipt, țări puțin mai călduroase. Încă n-am avut pentru Bulgaria sau Grecia, pentru următoarea perioadă, dar o să apară pentru mijlocul verii, cu siguranță. Surprinzător, în ultima perioadă n-am avut cerere pentru țară. Sperăm să apară. Noi recomandăm întotdeauna zone liniștite, unde oamenii să se bucure și de natură. Le recomandăm pe cele de aproape de noi, de aici, din zona Brașovului, în zona Măgura-Peștera sau înspre Rupea – Viscri. Sunt primele destinații pe care le recomandăm pentru că ne sunt aproape și dragi nouă”, a spus reprezentantul unei agenții de turism din Brașov, Răzvan Prunea.

Turiștii străini sunt așteptați să ne viziteze orașul după luna mai:

“Încep din luna mai. Aprilie încă e destul de devreme pentru ei; vor o perioadă mai călduroasă. Din mai până spre octombrie avem deja cereri și sperăm ca toți să și confirme toate excursiile. Primele care sunt confirmate sunt din Belgia, avem din Germania, din Anglia, din Israel, turiști care deja vin spre România”, a adăugat Răzvan Prunea.

Români sau străini deopotrivă, turiștii se pot bucura, pe tot parcursul anului, nu doar de destinațiile deja cunoscute, ci și de ruta vinului în România, cu podgoriile și cramele dintre București și Cluj, aventură recomandată pentru cunoscători de toate agențiile de turism.

Camelia Vlad