ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
7.00
Radiojurnal Radio România

Știri din Brașov Înapoi

Brașovul se pregătește pentru a doua ediție a Forumului Orașelor Verzi

Publicat: joi, 4 August 2022 , ora 14.21
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Brașovul se pregătește pentru a doua ediție a Forumului Orașelor Verzi.

La manifestare vor participa Ministrul Mediului din România, primari sau aleși locali din mai multe orașe europene importante și numeroși specialiști.

De la prima ediție, cea de anul trecut, orașul nostru a făcut deja câțiva pași în reducerea poluării.

De la colectarea selectivă a deșeurilor - avem instalate 28 de noi platforme în acest sens, de la cele 2 care existau anul trecut - până la triplarea numărului de puncte de măsurare a calității aerului; foarte multe mijloace de transport ecologice introduse în trafic, în circulație, pentru transportul public; proiecte depuse pentru finanțare pe eficientizare energetică, pe amenajare de puncte de încărcare pentru mașinile electrice. Foarte multe dintre acestea, inclusiv Parcul Natural Brassovia”, a precizat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Dsfășurată între 5 și 11 septembrie, ediția din acest an va avea peste 100 de activități.

Primele 3 zile ale evenimentului sunt dedicate autorităților publice locale din Brașov și din toată țara. Cea de a 4-a zi este dedicată mediului de afaceri, cu o conferință despre afaceri verzi, iar ultimele 3 zile vor fi pline de evenimente pentru publicul larg”, a spus șeful Biroului Relații Externe, Turism și Evenimente, Nicoleta Cîrjan.

Vor fi, între altele, proiecții de film, drumeții, ateliere de reciclare creative sau parade bicicletelor.

Energia este tema celei de a doua ediții a Forumului Orașelor Verzi, mai ales că, în contextul războiului din Ucraina, acesta este un subiect extrem de important la nivel planetar.

Sorin Țîrcă