ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri
Apoi:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul va avea din nou cantină socială. Aleșii locali au aprobat documentația pentru reabilitarea cantinei de pe strada Panselelor

Publicat: miercuri, 21 Septembrie 2022 , ora 11.58
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Brașovul va avea din nou o cantină socială, după mai bine de 10 ani în care a asigurat acest serviciu cu asociații sau fundații.

Aleșii locali au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea cantinei sociale de pe strada Panselelor, respinsă în trei ședințe anterioare.

“Această clădire, cunoscută drept fosta cantină a Colegiului Tehnic Astra și situată pe strada Panselelor, lângă Direcția de Asistență Socială, va deveni cantină socială pentru locuitorii din municipiul Brașov care vor avea nevoie de aceste servicii. Este vorba despre cazuri cu venituri mici, familii numeroase, vârstnici cu pensie mică ce vor putea beneficia, după finalizarea proiectului de o masă caldă din partea municipiului. Prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici se poate trece mai departe la proiectul tehnic și apoi la execuție, astfel încât proiectul să devină mai aproape de realitate. Acest proiect a fost prins și în strategia de dezvoltare a municipiului Brașov”, a explicat viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare este de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Durata de realizare a proiectului de investiție este de 18 luni, dar după ce va fi adjudecate lucrările, pentru care urmează a fi făcută licitație.

Adina Chirvasă