ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din sport Înapoi

Buget record pentru sportul brașovean, anul acesta

Publicat: marți, 17 Ianuarie 2023 , ora 15.46
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Primăria Brașov a anunțat proiectul de buget local pentru anul 2023, buget ce cuprinde și suma alocată pentru clubul municipalității, Corona Brașov.

Astfel gruparea condusă de Alexandru Dedu va beneficia de 32,5 milioane de lei pentru acest an, buget record pentru sportul brașovean.

Chiar și așa, în contextul în care toate echipele brașovene angrenate în lupta pentru promovare, handbal feminin, baschet masculin, volei feminin și masculin vor promova, bugetul necesar crește considerabil.

„Este un buget cu care se poate lucra, dar nu este bugetul la care eu, cel puțin, speram și care să ne poate da și speranța unei performanțe notabile”, a spus managerul clubului, Alexandru Dedu.

O altă miză pentru conducătorul brașovean îl reprezintă sporturile individuale:

„Încercăm să dezvoltăm (...) și sporturile individuale și atunci este o dezvoltare a clubului care presupune niște eforturi financiare. Și nu vorbim doar de dezvoltare pe parte sportivă. Încercăm să facem și partea administrativă să fie, haideți să spunem, în ton cu ce se întâmplă în marile cluburi din Europa”.

Bugetul total alocat în acest moment în proiectul pentru sport se ridică la 95 de milioane de lei, aici incluzând finalizarea complexului Carpați, candidatura pentru Jocurile Olimpice de Tineret 2028 sau Brașoviada.

Proiectul de buget este în consultare publică și va fi votat pe 31 ianuarie.

Adrian Susanu