ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școala gimnazială din Hălchiu are un club de robotică nou

Publicat: miercuri, 15 Martie 2023 , ora 12.13

Școala Gimnazială din Hălchiu are un club de robotică nou dotat, chiar în laboratorul de informatică al școlii, printr-un proiect finanțat de Fondul Științescu din Brașov 5.0.

De sâmbătă, 15 profesori ai școlii, care predau diverse materii, vor participa la activitățile STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică) pe care ulterior le vor preda la peste 200 de elevi.

Ne-am propus dotarea unui club de robotică cu materiale didactice, o imprimantă 3D, kit-uri de robotică în cadrul Școlii Gimnaziale Hălchiu și, bineînțeles, cu accent pe pregătirea profesorilor din școală, pentru a folosi toate aceste dotări. Noi vom avea chiar trei training-uri pentru profesori. Am decis sâmbătă să fie ziua de training-uri. Practic, profesorii înscriși vor învăța să programeze vizual, cu «scratch», vor învăța, de asemenea, să folosească imprimanta 3D achiziționată prin proiect și, de asemenea, se vor juca și cu «micro:bit». Toate aceste lucruri le vor duce și la clasă, ulterior și le vor integra în cadrul orelor”, a explicat coordonatorul proiectului, Ana Stamatescu.

Ruxandra Stoica