ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Consilierii locali au aprobat hotărârea prin care primarul Brașovului va fi reprezentat în instanță de avocați plătiți din bani publici (AUDIO)

Publicat: miercuri, 21 Iulie 2021 , ora 9.48
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Allen Coliban a explicat cum s-a ajuns la această situație
Primarul Brașovului va fi reprezentat în instanță, în litigiile cu dezvoltatorii ce vor să construiască pe dealurile din Șchei, de avocați plătiți din bani publici.


Consilierii locali au aprobat, după câteva zeci de minute de dezbateri, proiectul de hotărâre în acest sens.


În cadrul ședinței, consilierul local Pamela Diaconu a susținut că nu există un temei legal pentru acest proiect și a propus ca edilul să fie apărat de juriștii Primăriei.

“Nu există un temei legal pentru a dispune în acest sens și a achiziționa servicii juridice pentru apărarea intereselor dumneavoastră, având în vedere că dumneavoastră sunteți parte din aceste procese în calitate de conducător al UAT-ului și nu o entitate. La momentul de față, nu găsesc oportun acest proiect de hotărâre de Consiliu Local, având în vedere că departamentul juridic se bucură de un număr destul de important de consilieri juridici care au, la rândul lor, un număr de ani de experiență relevant și consider că, dată fiind și complexitatea acestor dosare, aceste lucruri și aceste apărări se pot realiza foarte bine cu ajutorul consilierilor juridici din partea departamentului juridic”, a spus Pamela Diaconu.


Aceasta a mai amintit, de altfel că, în primă instanță, edilul a fost reprezentat chiar de acești consilieri juridici. Mai mult, în cele 3 dosare aflate pe rolul Tribunalului București, deja, în unul există o sentință favorabilă edilului.


În replică, primarul Allen Coliban a precizat că nu este vorba de a apăra persoana sa, ci instituția (audio atașat).


În cele din urmă, proiectul a trecut cu 12 voturi pentru, 3 împotrivă și 8 abțineri, care sunt contorizate ca voturi împotrivă.

Adina Chirvasă