ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Știri din Brașov Înapoi

Corn, lapte și fructe pentru toți copiii din unitățile de învățământ ale județului Brașov

Publicat: miercuri, 21 Septembrie 2022 , ora 19.49
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Anul școlar a început în 5 septembrie, dar preșcolarii și elevii din județul Brașov vor primi produse lactate, de panificație și fructe începând de săptămâna viitoare.

Acestea sunt asigurate de administrația județeană, în cadrul Programului pentru școli al României.

Vor fi aproape 37.000 de copii beneficiari din toate localitățile, cu excepția municipiului Brașov, elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolari din grădinițele publice și private cu program de 4 ore.

De ce a fost înregistrată această întârziere la contractarea produselor din programul „Cornul, laptele și mărul” ne-a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

“Am avut intenția de a descentraliza toată această responsabilitate care este astăzi la nivelul Consiliului Județean, pe fiecare localitate în parte, pentru a putea identifica producători de panificație sau de produse lactate din zona respectivă și pentru a avea pachete mai mici. Am luat decizia de a avea 18 zone, pe care le-am scos la licitație. (...) În luna iulie a crescut baremul: pentru mere, de la 0,55 de lei la 0,70 de lei pe bucată, de asemenea, la lapte, de la 0,80 de lei la 0,99 de lei, iar la corn, de la 0,52 la 0,65. A trebui să amânăm procedura, să trecem aceste clarificări care erau prevăzute prin hotărârea de Guvern”.

Consiliul Județean Brașov a finalizat procedurile de achiziție pentru furnizarea și distribuirea produselor pentru acest an școlar și a transmis comunicările către ofertanți, iar în acest zile vor fi semnate contractile cu aceștia - a precizat șeful administrației județene.

Achiziția produselor depășește suma de 9 milioane de lei.

Camelia Vlad