ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din actualitate Înapoi

De astăzi, meniurile restaurantelor vor include mai multe informații despre ingredientele folosite

Publicat: miercuri, 15 Martie 2023 , ora 8.24
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

De astăzi, meniurile restaurantelor, fast-food-urilor și cantinelor vor include mult mai multe informații despre ingredientele folosite.

Potrivit Radio România Actualități, deținătorii de afaceri din industria HoReCa vor trebui să prezinte clienților detaliat toate ingredientele folosite în prepararea produselor din meniu, cantitate acestora, alergenii și valorile nutriționale.

De asemenea, trebuie să fie precizată cantitatea de sare, zahăr, grăsimi și tipul cărnii folosite.

Noul ordin a fost emis pe model european. Inspectorii ANPC vor efectua controale zilele acestea, însă pentru început nu vor da amenzi, ci doar avertismente.

“Vom desfășura acțiuni în zona alimentației publice, așa cum o facem zilnic. Și da, se va lua în calcul și verificarea legată de implementarea actului despre care discutăm. Vom stabili că o perioadă limitată de timp vom aplica avertismente și vom stabili un calendar de măsuri, urmând ca după aceea să aplicăm inclusiv sancțiuni. Transmit operatorilor economici că este momentul să se facă diferență mare între cei ce respectă consumatorii alegând ingredientele cele mai bune pentru aceștia și cei care aleg să își maximizeze profitul alegând cele mai ieftine dintre produse, nu neapărat rele, dar nu la fel de bune ca acele despre care cu toții ne imaginăm că le mâncăm în restaurant”, a precizat șeful ANPC, Horia Constantinescu.

Informațiile trebuie să fie afișate într-un loc vizibil și ușor accesibil, pe un panou sau pe meniu și să nu fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

Sursa foto: pixabay.com

Radio România Actualități