Știri din actualitate Înapoi
De astăzi, meniurile restaurantelor vor include mai multe informații despre ingredientele folosite


De
astăzi, meniurile restaurantelor, fast-food-urilor și cantinelor
vor include mult mai multe informații despre ingredientele folosite.
Potrivit
Radio România Actualități, deținătorii de afaceri din
industria HoReCa vor trebui să prezinte clienților detaliat toate
ingredientele folosite în prepararea produselor din meniu, cantitate
acestora, alergenii și valorile nutriționale.
De
asemenea, trebuie să fie precizată cantitatea de sare, zahăr,
grăsimi și tipul cărnii folosite.
Noul
ordin a fost emis pe model european. Inspectorii
ANPC vor efectua controale zilele acestea, însă pentru început nu
vor da amenzi, ci doar avertismente.
“Vom
desfășura acțiuni în zona alimentației publice, așa cum o facem
zilnic. Și da, se va lua în calcul și verificarea legată de
implementarea actului despre care discutăm. Vom stabili că o
perioadă limitată de timp vom aplica avertismente și vom stabili
un calendar de măsuri, urmând ca după aceea să aplicăm inclusiv
sancțiuni. Transmit operatorilor economici că este momentul să se
facă diferență mare între cei ce respectă consumatorii alegând
ingredientele cele mai bune pentru aceștia și cei care aleg să își
maximizeze profitul alegând cele mai ieftine dintre produse, nu
neapărat rele, dar nu la fel de bune ca acele despre care cu toții
ne imaginăm că le mâncăm în restaurant”, a precizat șeful
ANPC, Horia Constantinescu.
Informațiile trebuie să fie afișate într-un loc vizibil și ușor accesibil, pe un panou sau pe meniu și să nu fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.
Sursa foto: pixabay.com