ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

De Ziua Jandarmeriei, jurnaliștii brașoveni s-au întrecut, astăzi, la Cupa presei la Tir

Publicat: joi, 30 Martie 2023 , ora 15.03
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Jandarmii brașoveni au început marcarea aniversării lor cu tradiționala Cupa presei la Tir.

În acest an se sărbătoresc 173 de ani de la "Ofisul domnesc", promulgat de domnitorul Grigore Alexandru Ghica, la 3 aprilie 1850, lege care a înființat "Corpul de jandarmi".

Astăzi, la Cupa Presei la Tir, pe locul întâi la feminin a urcat Giorgiana Ichim, colega noastră de la DC news, iar la masculin, pe primul loc s-a clasat Ovidiu Stan de la Antena 3 CNN.

"Vă mulțumim pentru prezența la această activitate organizată de cele două unități de jandarmerie din municipiul Brașov. A fost organizată în contextul sărbătorii Zilei Jandarmeriei. Felicitări, în primul rând, celor care au obținut rezultate bune și așteptăm și anul viitor la aceeași competiție", a declarat comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov, Locotenent Colonel Fărcaș Silviu Octavian.

Evenimentul a fost organizat atât de gruparea Mobilă de Jandarmi Burebista Brașov, cât și de Inspectoratul de Jandarmi Județean Nicolae Titulescu Brașov.

"După 3 ani de pauză, am revenit cu ediția 2023 a Cupei Presei la TIR, în care vreau mulțumesc tuturor participanților. Am observat deși a fost o pauză destul de mare, nu v-ați pierdut îndemânarea, dar se face deja și schimbul de generații. De asemenea, fiind un moment aniversar, vreau transmit tuturor jandarmilor brașoveni și tuturor jandarmilor din țară un călduros și sincer <<La mulți ani!>> și aibă misiuni ușoare, fără evenimente deosebite", a spus comandantul Inspectoratului, Colonelul Cristian Elly Paliștan.

Printre multe alte momente care vor marca Ziua Jandarmeriei, Jandarmeria Brașov organizează în data 3 aprilie, începând cu ora 19.30, o retragere cu torțe, pe traseul Parcul Tractoru - Aleea Aviatorilor - Strada Zaharia Stancu - Strada 13 Decembrie - Strada Nicolae Labiș - Strada Vasile Goldiș.

Evenimentul va încheia astfel activități prilejuite de aniversarea Zilei Jandarmeriei Române și își propune să aducă un omagiu eroilor jandarmi din toate timpurile.

Vineri, 31 martie, de la ora 14.00, colonelul Cristian Elly Paliștan, va fi prezent în cadrul emisiunii Pulsul Zilei, pe 93,3 Radio România Brașov FM.

Nucu Jalea