ACUM:
8.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

DNA trimite în judecată doi ofițeri de poliție din cadrul structurii de Operațiuni Speciale

Publicat: vineri, 5 August 2022 , ora 14.05
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

DNA trimite în judecată doi ofițeri de poliție din cadrul structurii de Operațiuni Speciale. Unul dintre ei, comisar-șef, este bănuit că i-a divulgat unui suspect că va fi supravegheat și că i se va percheziționa domiciliul.

Astfel, potrivit unui comunicat al instituției, Direcția Națională Anticorupție Brașov a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatului Rotaru Dorin, la data faptelor comisar șef de poliție și șef al Biroului Resurse Umane de informații și investigații din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov.

Acesta este acuzat de: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; compromiterea intereselor justiției; instigare la fals intelectual; favorizarea făptuitorului.

În judecată, în stare de libertate, a fost trimisă și inculpata Dîmbu Bianca Elena, la data faptei ofițer de poliție în cadrul aceluiași biroului. Aceasta este acuzată de fals intelectual.

Conform procurorilor, în perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin ar fi divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, informații nedestinate publicității din două dosare penale. Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară.

Totodată, în perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeași calitate, l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Radio România Brașov FM