ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Dozele de vaccin anti COVID-19, repartizate spitalului Județean Brașov, epuizate în 4 zile

Publicat: duminică, 10 Ianuarie 2021 , ora 13.45
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR
Toate cele 887 de doze de vaccin împotriva virsului Covid-19, repartizate Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov au fost epuizate în 4 zile, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Marius Leonte. În unitatea spilalicească sunt aproximativ 1.400 de angajați.

Potrivit informațiilor prezentate pe platforma Solidaritatea Sanitară, 177 de angajați ai Spitalului Județean Brașov au trecut prin boala provocată de Covid-19.

La nivel national, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, începând cu 27 decembrie 2020, prima zi de campanie de imunizare, se ridică la 76.400. Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, media vaccinărilor pe ultimele zile a fost în jur de 17.500 de doze administrate la persoane din toată țara.

Până în prezent, reacții adverse comune și minore au prezentat 264 de persoane, dintre care 119 cu reacții locale cu durere la locul injectării, iar 145 de reacții au fost generale, precum febră, cefalee sau alergii de tip urticaria. Conform autorităților sanitare, alte 5 reacții sunt în curs de investigare.

Amintim că în strategia națională de vaccinare împotriva Covid-19, în Etapa I de vaccinare se vaccinează personalul din domeniile sănătății și social, din sistem public și privat.

Camelia Vlad