ACUM:
19.00
Radiojurnal Radio România
Urmează:
19.15
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Drumul dintre Poiană și Râșnov, singura variantă de acces spre Poiană pentru vehiculele grele, are nevoie de reparații

Publicat: marți, 21 Iunie 2022 , ora 16.03
Sursa foto: arhivă / google maps
Sursa foto: arhivă / google maps

Drumul dintre Poiana Brașov și Râșnov – în acest moment, singura variantă de acces spre Poiană, pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone și autocare – are și el nevoie de reparații.

Este vorba despre un segment de puțin peste 2 kilometri, cuprins între Poiana Brașov și cabana Aviatorilor.

Municipalitatea brașoveană a lansat, deja, licitația pentru documentațiile tehnice necesare realizării lucrărilor, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea:

“Acolo au apărut, pe o lungime de aproximativ 2 kilometri, mai multe deformații denivelări ale drumului, alunecări de teren. Tocmai de aceea sunt necesare intervenții de consolidare a drumului și lucrări la infrastructura drumului. Am lansat licitația pentru elaborarea documentației tehnice. După finalizarea procedurii și elaborare acestei documentații vom putea lansa procedura pentru realizarea lucrărilor. În continuare se circulă în condiții bune pe acest tronson de drum, iar pentru autocare și mașinile de marfă sau mașinile mai grele de 3.5 tone, aceasta este singura rută pe care pot ajunge în Poiana Brașov”.

Reamintim că pe drumul de Poiana Brașov ce pornește din Livada Poștei au fost instituite restricții de tonaj pentru mașini de marfă și autocare după ce, la începutul lunii, o porțiune de aproximiv 14 metri s-a surpat. În prezent, dus-întors, pe acest drum, mai merg doar autoturismele și autobuzele 20.

Adina Chirvasă