ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Echipamente pentru monitorizarea apei potabile din Brașov

Publicat: joi, 25 Noiembrie 2021 , ora 10.00

Direcția de Sănătate Publică Brașov va primi echipamente necesare monitorizării calității apei potabile. Acestea vor fi achiziționate în cadrul proiectului intitulat "Dezvoltarea unui laborator național pentru îmbunătățirea monitorizării substanțelor deversate în ape și a calității apei potabile", pentru care a fost semnat contractul de finanțare.

Proiectul, în valoare totală de peste 191 de milioane de lei, este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și este implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - lider de proiect, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Administrația Națională "Apele Române".

Prin acest proiect, Ministerul Sănătății va achiziționa echipamente necesare monitorizării calității microbiologice, chimice și de radioactivitate a apei potabile. În cadrul aceluiași proiect va fi instruit personalul implicat în derularea activității de monitorizare de audit a calității apei potabile și colectare a datelor din sistem în vederea raportării către Comisia Europeană a parametrilor de calitate a apei potabile.
Camelia Vlad