ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Ședința de îndată a Consiliului Local al Municipiului Brașov

Publicat: vineri, 5 August 2022 , ora 12.21
Sursa foto: captură video / Youtube / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: captură video / Youtube / Primăria Municipiului Brașov

UPDATE ORA 16.15:

Aleșii locali au respins un proiect legat de școlile – buffer.

În prezent, în anumite unități școlare din oraș se desfășoară lucrări, aspect care îngreunează activitatea. Pentru ca elevii să își poată desfășura cursurile în condiții cât mai bune, municipalitatea a propus închirierea de spații temporare, așa-numitele școli-buffer.

Executivul Primăriei a propus un proiect prin care să poată demara negocieri pentru închirierea de spații.

Social democrații ar vrea să mai discute, însă, pe această temă:

“O să vă rog să nu induceți această idee cum că am refuzat dialogul. Știți foarte bine contextul, repet: acesta este punctul nostru de vedere. O să stăm de vorbă, așa cum spuneți și dumneavoastră. Poate în 30 de zile”, a precizat consilierul local Alexandra Crivineanu.

Pe de altă parte, liberalii ar vrea să știe când ar putea fi gata acestea spații.

“Cât de repede credeți că un spațiu pe care l-am închiria în modul propus de către dumneavoastră ar putea să fie operațional, în așa fel încât copiii să se mute și să se desfășoare o astfel de activitate”, a spus consilierul local Pamela Diaconu.

Primarul a amintit că, în acest stadiu, nu se votează închirierea vreunui spațiu:

“Evident că interesul nostru, al tuturor, este să găsim cât mai repede un spațiu complet utilat și conform normelor ISU, care să fie și cât mai ieftin. Astăzi nu aprobați nici unde închiriem o școală, nici de la cine, aprobați strict demararea acestei proceduri”, a explicat primarul Allen Coliban.

Cu toate acestea, aleșii locali au decis că proiectul trebuie respins, astfel că demararea negocierilor este cel puțin amânată.


Sorin Țîrcă

.....................

UPDATE 15.00:

Aleșii locali au votat proiectul de hotărâre propus de primarul Allen Coliban, în urma căruia FC Brașov va putea beneficia de finanțare din partea Primăriei.

Sorin Țîrcă

.....................

După o oră de la momentul întâlnirii consilierilor locali brașoveni, pentru ședința de îndată, aceștia abia au reușit să treacă de primul punct de pe ordinea de zi, atmosfera fiind una tensionată.

Nici începutul de ședință nu a fost unul cu succes, nefiind sigură întrunirea cvorumului.

Într-un final, s-a constat că o parte dintre conisilieri sunt prezenți online, iar o altă parte sunt în sala de consiliu a Primăriei Brașov.

Astfel, cu 24 de consilieri locali, din 26, ședința a început, însă primul punct de pe ordinea de zi le-a dat bătai de cap, o parte dintre consilerii locali solicitând primarului Allen Coliban raportul Curții de Conturi cu privire la sumele de bani care au fost distribuite către FC Brașov.

Vă solicit, în numele colegilor mei, să faceți public raportul Curții de Conturi”, a precizat Alexandra-Ioana Crivineanu, consiler local PSD.

Răspunsul primarului nu a întârziat să apară, dar nu a fost unul satisfăcător pentru solicitanții raportului:

“Nu este prima oară când reprezentanți ai partidului dumneavoastră vin cu solicitări care încalcă legea și vă citez din art. 42 din Regulamentul din 29 mai 2014, privind organizarea și desfășurarea activităților specifice Curții de Conturi: «actele întocmite și sau emise de structurile Curții de Conturi au caracter public numai după încheierea procedurilor de valorificare prevăzute în prezentul regulament». Suntem în cele 15 zile calendaristice pentru formularea și transmiterea de obiecțiuni. Am și făcut acest lucru. Pasul următor este emiterea deciziei de către conducerea Camerei de Conturi Brașov, după care avem 30 de zile calendaristice pentru eventuale acțiuni de a contesta acele lucruri prinse în decizie”, a explicat primarul Allen Coliban.

Primul punct pe ordinea de zi face referire la proiectul privind aprobarea Metodologiei de acordare a unor sume din bugetul Municipiului Brașov pentru finanțarea activității cluburilor sportive de drept privat înființate în oraș, în cadrul Programului sportiv de utilitate publică “Promovarea sportului de performanță”.

Bianca Bucă


Radio România Brașov FM