Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania revine în Brașov

Publicat: marți, 3 Octombrie 2023 , ora 16.27
Sursa foto: Facebook / One World Romania
Sursa foto: Facebook / One World Romania

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania revine în Brașov, în perioada 13-15 octombrie.

Peliculele din selecția ediției a 16-a vor fi proiectate la Cinema Astra și vor fi urmate de dezbateri cu invitați speciali: regizori, reprezentanți ai unor ONG-uri locale, experți în subiectele abordate în filme. 

Tema ediției din acest an este "o viață bună", dar nu vor fi ignorate nici alte teme consacrate ale festivalului, cum ar fi migrația și situația refugiaților, recuperarea istoriei recente sau comunitățile vulnerabile, atât la nivel global, cât și în contextul războiului din Ucraina.

Deschiderea festivalului are loc vineri, 13 octombrie, de la ora 20.30, cu avanpremiera documentarului "Între revoluții", care folosește imagini de arhivă pentru a reconstitui povestea a două studente, o româncă și o iraniană, care devin prietene în timpul studiilor din România comunistă și trec prin tumultul revoluțiilor din țările lor. Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul Vlad Petri.

Sâmbătă, 14 octombrie, "Această ploaie nu se va opri niciodată" spune povestea unei familii care a fugit din calea Războiului Civil Sirian și a ajuns în Ucraina.

Duminică, tot la Cinema Astra, "Frontul de est" prezintă o cronică frământată și fragmentată a primelor luni de război în Ucraina. Documentarul va fi precedat de scurtmetrajul "When I Grow Up", realizat în cadrul campaniei #EducationNoMatterWhat derulată de Comisia Europeană. Filmul de închidere, "Tot ce respiră", urmărește povestea unor frați care conduc un spital pentru păsări, într-un New Delhi în care acestea cad zilnic din cerul poluat.

Evenimentul este organizat de Asociația One World Romania, în patrteneriat cu Asociația culturală Artburg, proiectul fiind cofinanțat de Administrația Fopndului Cultural Național.

Intrarea este liberă la toate proiecțiile și dezbaterile.

Adina Chirvasă