ACUM:
6.00
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
7.00
Radiojurnal Radio România

Știri din Brașov Înapoi

Frumusețea celor mai înalți munți din România, pusă în valoare de Făgăraș Fest

Publicat: miercuri, 3 August 2022 , ora 15.39
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Spectaculosul peisajelor din Munții Făgăraș va fi pus în valoare, la sfârșitul săptămânii, la cea de-a treia ediție Făgăraș Fest.

Evenimentul se derulează în localitatea Avrig și promovează în principal patrimoniul verde, biodiversitatea, fauna sălbatică, dar și autenticitatea obiceiurilor din zonă.

Turiștii care ajung la festivalul de la poalele Făgărașilor vor avea prate de o mulțime de activități, de la excursii ghidate, până la plimbări călare și vânători de comori.

Vinerea aceasta deschidem Festivalul cu proiecția filmului «România sălbatică», regizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, unul dintre cele mai frumoase filme despre natură, realizat timp de 10 ani. Inclusiv în Munții Făgăraș s-a filmat foarte mult. Ziua de sâmbătă este cea mai încărcată și începe la ora 7.00 cu primul tur al zilei - turul de observare a păsărilor - și continuă toată ziua cu tururi despre animale, despre plantele din zonă, un tur prin cultura locală și istoria Avrigului sau tur la fabrica de bere”, a precizat directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donos.

În plus, de la eveniment nu va lipsi hrana sănătoasă, preparată chiar de localnici, dar și muzica de calitate, promit organizatorii.

Taraful de la Vărbilău și The Mono Jacks, plus niște mixuri foarte interesante și bune pentru atmosfera de festival”, a adăugat Victoria Donos.

Pentru a convinge, organizatorii festivalului țin să le reamintească turiștilor că Munții Făgăraș sunt pitorești și sălbatici, nefragmentați de așezările umane.

Împodobiți cu păduri naturale, în care încă mai trăiesc urși, lupi și râși, munții sunt străbătuți de râuri neîmlânzite, iar peisajele chiar îți taie respirația.

Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM


Sorin Țîrcă