ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
iSport
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Grevă japoneză în primării din județ. Angajații de la Prefectură întrerup lucrul până la ora 11.00

Publicat: joi, 10 Februarie 2022 , ora 10.24
Sursa foto: Facebook / Primăria Cristian
Sursa foto: Facebook / Primăria Cristian

Angajații mai multor primării din județ vor fi în grevă japoneză, astăzi, timp de două ore. Vor purta banderole albe, dar nu vor întrerupe lucrul.

Principala revendicare o reprezintă beneficiile salariale. Sindicaliștii amenință inclusiv cu greva de avertisment, în 24 februarie, dacă cererile lor nu vor primi un răspuns.

S-a hotărât declanșarea protestelor pentru modificarea Art. 11 din Legea 153, pentru a putea toți salariații din administrația publică locală să primească vouchere de vacanță și normă de hrană. Pentru momentul actual, ei sunt limitați la nivelul salariului viceprimarului și parte din salariați nu pot primi acei bani. Dacă nu se rezolvă nici de data asta, în data de 24 e grevă de avertisment de 2 ore. În județul Brașov certe sunt câteva primării care fac această acțiune: Sânpetru, Cristian, Vulcan, Rupea, Șinca. Brașovul nu face”, a spus liderul Cartel Alfa filiala Brașov, Fănică Gabor.

Tot astăzi, angajații de la Prefectură au întrerup lucrul, pentru o oră. Ei doresc ca nivelul salariului să fie la nivelul funcțiilor publice de stat. Proteste similare au loc și în alte orașe din țară.


Adina Chirvasă