ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din actualitate Înapoi

Guvernul va lua, de la 1 februarie, noi măsuri pentru scăderea facturilor la gaze și energia electrică

Publicat: marți, 18 Ianuarie 2022 , ora 9.56
Sursa foto: arhivă / AGERPRES / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / AGERPRES / romania-actualitati.ro

Guvernul va lua, de la 1 februarie, noi măsuri pentru scăderea facturilor la gaze și energia electrică.

Potrivit Radio România Actualități, aceste măsuri vor fi promovate printr-o ordonanță de urgență care va fi aprobată, cel mai târziu, săptămâna viitoare.

Detaliile tehnice ale actului normativ urmează să fie definitivate după discuțiile pe care premierul Nicolae Ciucă le va avea, în această dimineață, cu furnizorii și distribuitorii de energie și gaze.

Șeful guvernului a declarat, aseară, că în urma unui acord al coaliției, plafonul la energie și gaz va scădea, iar limita de consum va crește:

La energie, plafonul scade de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preț. Pentru IMM-uri, va fi plafonat prețul la 1 leu per KW. La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei per KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile, va crește de la 1.000 la 1.500 KW”.

Premierul Nicolae Ciucă a mai anunțat că facturile care au fost emise greșit vor fi recalculate, fără ca oamenii să fie debranșați sau să plătească penalități. Impactul bugetar al noilor măsuri de protejare a populației și IMM-urilor este de aproximativ 3 miliarde de lei.

Radio România Actualități